16 grudnia 2013r - Fortum Power and Heat Polska sp. z o. o. - sprawozdanie ze spotkania

Serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy zjawili się 16 grudnia na wykładzie organizowanym przez Forum Edukacji Biznesowej. Było to ostatnie spotkanie w tym roku kalendarzowym. W poniedziałek mieliśmy okazję poznać Pan Remigiusza Nowakowskiego z  Fortum Power and Heat Polska Sp. Z o.o. W czasie wykładu poruszonych było kilka ważnych kwestii dotyczących samej firmy jaki i zagadnienia związane z dostarczaniem energii i ciepła w naszym kraju.

Fortum Power and Heat Polska Sp. z o.o. jest wiodącym przedsiębiorstwem branży ciepłowniczej oraz aktywnym uczestnikiem procesów prywatyzacyjnych polskich przedsiębiorstw energetycznych. 16 września koncern uruchomił w Częstochowie swoją pierwszą elektrociepłownię w Polsce. Jest ona najnowocześniejszym, a zarazem jednym z najbardziej przyjaznych środowisku zakładów tego typu w kraju. Dowiedzieliśmy się jak ważna jest wizja gospodarki solarnej dla poprawy życia obecnych i przyszłych pokoleń. Poznaliśmy jakie są główne strategie, misje oraz wartości koncernu. Na spotkaniu, Panu Remigiuszowi towarzyszyli pracownicy wrocławskiego oddziału Fortum, którzy są zarazem studentami naszej uczelni. Młodzi studenci – Dorota i Michał, przedstawili nam swoje opinie na temat pracy w skandynawskiej firmie, pokazali nam też różnice między Polską, a Finlandią, które mogli zaobserwować w czasie pracy. Cieszymy się, że aktywnie braliście udział w wykładzie i na koniec nie zabrakło licznych pytań.