21 maja 2013r - Konkursowe sprawozdanie ze spotkania z Panem Martinem Ringiem

Tym razem autorem sprawozdania jest uczestnik wykładu - Łukasz Wiktorek. Zwycięzcy naszego konkursu na facebook'u serdecznie gratulujemy i przekazujemy podwójną wejściówkę do kina Nowe Horyzonty, a wszystkich czytelników zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach.

Zapraszamy do lektury:

Na kolejnym spotkaniu Forum Edukacji Biznesowej, które odbyło się 21.05.2013 gościem był przedstawiciel BNY Mellon Pan Martin Ring – Dyrektor Zarządzający Globalnego Centrum Usług w Polsce. Nasz gość opowiedział krótko o swojej firmie,  oraz o powodach, dla których zdecydowała się ona otworzyć swój oddział akurat we Wrocławiu (pozostałe oddziały znajdują się w Indiach, Stanach Zjednoczonych i Anglii). Wspomniał również o tym że BNY Mellon ciągle się rozwija, aktualnie przenosi się do nowej większej siedziby i planuje zwiększyć zatrudnienie z 200 do ponad 600 osób – jest to szansa na znalezienie pracy dla utalentowanych absolwentów i praktykantów.

Pan Ring podzielił się ze słuchaczami swoimi przekonaniami i radami które pomogły mu w karierze, są to między innymi:
przywództwo jest przywilejem – liderzy powinni szanować swoich podwładnych i zespół,
szklanka jest zawsze do połowy pełna – nawet w trudnym chwilach, trzeba wierzyć w ostateczny sukces i nie poddawać się.
Powinniśmy znaleźć mentora, który swoją wiedzą i doświadczeniem ułatwi nam osiągnięcie celów.
Każdy z nas jest kowalem swojego losu – to my odpowiadamy za swój rozwój osobisty, zawodowy i swoją karierę.
Kluczowa dla osiągnięcia sukcesu jest samo motywacja - która dla każdego może znaczyć co innego (to co jednych motywuje, innych może usypiać).

Nasz gość zacytował również Generała George Pattona, który powiedział:
„Dzisiaj musisz zrobić więcej niż się od Ciebie oczekuje, nigdy nie myśl że zrobiłeś wystarczająco dużo, albo że praca jest skończona. Zawsze jest coś co jeszcze możesz zrobić, co pomoże ci zwyciężyć.
Nie możesz uzależniać swoich działań od innych ludzi – musisz być osoba która sama się podrywa do działania. Musisz posiadać inicjatywę i wolę działania, która odróżnia liderów od ich podwładnych.
Samo motywacja jest kluczowa, aby być o krok przed innymi.
Zawsze szukaj okazji żeby zrobić coś lepiej. Nigdy nie przestawaj próbować.
Miej duszę wojownika i wyślij wojownika do akcji”

Cały wykład był bardzo krótki, ale niezwykle inspirujący.