23 kwietnia 2013r - Sprawozdanie ze spotkania z Panem Bartłomiejem Przytułą

Trzy hipotezy wygłoszone nam przez Pana Bartłomieja Przytułę – Dyrektora Działu Gastronomii Premium Distributors Eurocash podczas wykładu „Jak odnieść sukces w sprzedaży”, dały każdemu z obecnych na sali kilka rzeczy do przemyślenia.

Sprzedaż została poruszona nie tylko w kontekście produktów, ale również nas samych, naszych umiejętności, zdolności, usług. Gość nawiązał do znaczenia pasji w poszukiwaniu stanowiska pracy, radząc tym samym, aby podejmować się jej tylko tam, gdzie możemy poczuć się spełnieni. Z punktu widzenia osoby, która miesięcznie przegląda setki CV wskazał na jakie elementy zwrócić uwagę przy jego tworzeniu oraz co pracodawca tak naprawdę w nich ocenia. Opowiedział nam również kilka historii osób, które odniosły sukces realizując biznes skazany z góry przez całe otoczenie na porażkę. Okazuje się, że liczy się unikalny pomysł, zapał i co podkreślał wielokrotnie: pasja. Istotnym elementem w jego rozważaniach była kultura osobista, tak ważna w życiu zarówno osobistym, jak i biznesowym, a tak często zapominana przez uczestników różnorodnych spotkań.

Czy dowiedzieliśmy się jak odnieść sukces w sprzedaży? Pomimo, że bezpośrednia odpowiedź na to pytanie nie została udzielona, to na pewno treść wykładu wskazała każdemu z uczestników na co należy, chcąc odnieść sukces, zwrócić szczególną uwagę.

Aktywność uczestników została nagrodzona upominkami Grupy Eurocash.