9 kwietnia 2013r - Sprawozdanie ze spotkania z Panem Tomaszem Popów

Dnia 9 kwietnia gościem Forum Edukacji Biznesowej był Tomasz Popów, pomysłodawca i jeden z twórców aplikacji Taxi5, pozwalającej zamówić taksówkę jednym przyciskiem. Zgodnie z tematem spotkania, „Od pomysłu, do 2 mln zł na inwestycję, czyli jak odnieść sukces w branży mobilnej”, nasz gość opowiedział o początkach swojej biznesowej drogi, oraz o tym, w jaki sposób osiągnął swój sukces. Poznaliśmy historię jego pracy nad wieloma wcześniejszymi aplikacjami, takimi jak tworzenie gier opartych o licencję znanych seriali animowanych, sposoby pozyskiwania pieniędzy na projekty, oraz poznaliśmy szczegóły dotyczące jego najnowszej aplikacji Taxi5, oraz plany jej rozwoju.

W tym jakże interesującym spotkaniu dowiedzieliśmy się, dlaczego pizza jest najlepszym sposobem obniżenia kosztów zebrania opinii o produkcie, o sposobach na synchronizację pomysłów, takich jak rysowanie kota, oraz dlaczego zamknięcie się w górskiej chatce w kilkanaście osób jest jednym z najlepszych sposobów na stworzenie pomysłowej aplikacji na smartfony, oraz zasadę URL. Poznaliśmy również jeden z obecnie najbardziej pożądanych zawodów na rynku, jakim jest Growth Hacker. Pan Popów również przybliżył nam błędy popełniane przez twórców aplikacji, takie jak m.in. „upgrade do smoka”.

Słuchacze byli bardzo zainteresowani prezentacją Pana Tomasza, a pytaniom do gościa nie było końca. Po kilkudziesięciu pytaniach te jakże interesujące spotkanie dobiegło końca, a wszystkie osoby pragnące poznać szczegóły dotyczące rynku aplikacji mobilnych, wyszły z tego spotkania w pełni usatysfakcjonowane.

Osoby zainteresowane poznaniem większej ilości informacji dotyczących Taxi5 zapraszamy na oficjalny blog: http://blog.taxi5.pl/