28 lutego 2013r - Sprawozdanie ze spotkania z Panem Hansem-Joachimem Schreinerem.

Schreiner.normal28 lutego br. na spotkaniu FEB gościliśmy delegację zza zachodniej zagranicy. Przedstawiciele firmy Sitech, która jest podproducentem dla grupy Volkswagen, w tym były Prezes Hans-Joachim Schreiner, przedstawili nam bardzo ważną rolę standaryzacji i sortowania w firmie. Są one składnikami metody "5S", która jest bardzo istotna w strategii rozwoju fabryk produkujących fotele dla samochodów. Nie bez znaczenia pozostała również koncepcja pracy grupowej. Dowiedzieliśmy się, że aby funkcjonowała ona w pełni, potrzeba aż kilku lat.

Wykład prowadzony był w języku angielskim. W spotkaniu uczestniczył również, w roli słuchacza, Prorektor ds. współpracy z zagranicą prof. dr hab. Bogusław Fiedor.

Pod koniec spotkania uczestnicy zadawali mnóstwo pytań i gdyby nie ograniczony czas naszych gości, długo jeszcze siedzielibyśmy na Sali wykładowej 27 CKU. Po spotkaniu Pan Schreiner wyraził podziw, gdy dowiedział się, że cały budynek CKU został wybudowany tylko w 13 miesięcy.

Zapraszamy na kolejne emocjonujący wykłady z Panem Schreinerem, które odbędą się już wkrótce!