20 listopada 2012r - Sprawozdanie ze spotkania z p. Beatą Janczur

3Ostatnie spotkanie z Wiceprezes Zarządu Credit Agricole było bardzo dynamiczne. Już na samym początku uczestnicy musieli zastanowić się nad swoimi mocnymi i słabymi stronami. Dla niektórych nie było to wcale takie łatwe zadanie, tak samo jak niełatwe jest wyznaczenie swojego celu w karierze zawodowej. Przytoczona tutaj została sytuacja z „ Alicji z Krainy Czarów”, w której Alicja nie wiedziała dokąd chce pójść. Kot natomiast powiedział, że skoro nie wie dokąd chce iść, to nieważne jaką drogę wybierze.

Pani Beata Janczur, jako doświadczony HR-owiec, udzielała wielu przydatnych rad; o tym jak zaistnieć na rynku pracy, jak znaleźć inspirację w autorytetach, mówiła o znaczeniu Internetu w poszukiwaniu pracy oraz o tym co dają programy stażowe w firmach. (m.in. w Credit Agricole).

Jako podsumowanie wykładu przytoczę cytaty, które pojawiły się w prezentacji naszego gościa:

„If you don’t try, you don’t get”
“Don’t ask for the permission, ask for forgiveness”

Dziękujemy wszystkim za przybycie i zachęcamy do udziału w kolejnym spotkaniu. Już za tydzień Pedro Martinho; związany z firmą Eurocash. Zachęcamy również do zapisania się do 28 listopada na Akademię Talentów i… do zobaczenia wkrótce :).